GLADIATOR RACE

GLADIATOR RACE Logo
 

GLADIATOR RACE je série překážkových závodů, která letos načíná svoji sedmou sezonu! A místo, kde se tak stane bude pevnostní město Josefov, které má pro tento typ závodu naprosto úžasné Genius Loci a závodníci se sem moc rádi vracejí.

Definitivní ukončení sezony 2019 proběhlo 10.1. a to již podruhé v PDA Beseda Josefov. Gladiatoři nahodili oblek, aby tak galantně přivítali novou sezonu 2020 a důstojně se rozloučili s 2019.

Na tomto galavečeru, který měl podtitul: „Z bláta do gala!“ byli odměněni nejlepší závodníci sezony 2019, byly představeny novinky, na které gladiátoři již netrpělivě čekali. A to nový projekt GLADIUS, což bude 12cti hodinová ultimátní noční výzva a představeny byly i medaile pro závodníky, kteří se probojují na stupně vítězů.

Již za několik málo dní se můžeme těšit na první start letošní série závodů Gladiator race, který proběhne v krásných prostorách pevnostního města Josefov. Závodníci budou mít jedinečnou šanci se podívat i do míst, která jsou běžně nepřístupná. Minulý rok tuto jedinečnou šanci využilo před 1560 závodníků!!!

24.1. proběhne NIGHT WINTER GLADIATOR RACE, při kterém se závodníci na trati delší než 3 km poperou s více jak 15 překážkami.

O den později 25.1. bude pro gladiátory připravena dvakrát tak delší trať s dvojnásobným počtem překážek.

Na své si v Josefově přijdou i ti nejmenší gladiátoři! V sobotu 25.1. pro ně budou připraveny dvě tratě. Menší děti dobijí pevnost během na 1 km s více jak sedmi překážkami. Starší děti pak zdolají více jak 12 překážek na trati dlouhé 2 km. Pro nejmenší děti, které by si ještě netroufly na opravdový závod, bude připravena kategorie FAMILY, a závod mohou absolvovat po boku svých rodičů bez měřeného času.

Každý závodník v cili – včetně dětí - dostane originální medaili, která se i letos nechala inspirovat gladiátorským štítem a na každém závodě bude jinak barevně odladěna.

Josefovský závod je zároveň první zastávkou na cestě za TRIUMPHALIS a PRIMUS PALUS. Tyto dva tituly mají možnost získat závodníci za absolvování několika zavodů v sezoně – dokazují tím tak svoji oddanost a vytrvalost. Přesné podmínky získání těchto titulů jsou vypsány na webových stránkách závodu www.gladiatorrace.cz.

Ti, kteří si chtějí závod zaběhnout na zkoušku, mají tu možnost a mohou se přihlásit do kategorie FUN. V této kategorii je možné si mezi sebou pomáhat není měřen čas a překážky ani handicapy, nejsou pro tyto závodníky povinné.

Akce se koná za podpory města Jaroměř, Bastion I, Ravelin XIV a pod záštitou starosty města Jaroměř Josefa Horáčka.

Online registrace probíhá do 20.1. 2020 do 24:00 více informací naleznete na www.gladiatorrace.cz

 

Fotogalerie z loňského ročníku:

Denní závod: https://drive.google.com/open?id=1twBANRLkjAx2ujY5v3_9uc7v8_GnAMkW

Noční závod: https://drive.google.com/open?id=1Z_Tc3ZusQ1kKBpizLt8ilGXJjomTcNlQ

Dětský závod: https://drive.google.com/open?id=12Wlj9Q0QldM4xtjZcCux6-6v5MoyRAhc

Foto:Petr Šedivý